Skriv dig op til Vadehavsbageriets “Ja Tak”-nyhedsbrev lige her →
Som ung og nystartet gik Leif til den nærliggende gård for at hente mælk til det traditionsrige danske franskbrød ”Oldemorsbrød”. I dag går Leif ikke til nabogården med mælkespanden – og ”Oldemorsbrød” indeholder ikke mælk. Brødet bages i stedet med en unik kombination af fordeje og gamle hævemetoder, sådan at den traditionelle smag og krumme har fået en dybde og sjæl, der er helt unik.
Alle brød bages efter gamle opskrifter og er tilsat moderne viden, sådan at der ikke kun skabes virkeligt velsmagende brød, men også brød som er sunde, holder sig længe og er lige til at bage færdigt. Friskt brød smager bare bedst.
På Vadehavsbageriet passer vi på det, der er vigtigst – nemlig dig. Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer og enorme mængder af gær, vi bruger i stedet gode råvarer og fordeje.
Et af vores allervigtigste redskaber er vores surdej. Surdejen er mere end 100 år gammel, og den har dannet grundlag for mange gode brød og smagsoplevelser. En god surdej skal passes, og det er ikke usædvanligt, at vi må afbryde ferier og bryllupper for at tage hjem og passe den. Men det gør vi gerne, for den er vi stolte af, og den er hjørnestenen i det arbejde, som vi lever og ånder for.
Vadehavsbageriet har eksisteret i mere end 100 år og ligger kun et stenkast fra Vadehavet. Åbner man bagdøren i bageriet, mødes man af marskens unikke natur, den friske saltholdige duft af hav og synet af diget, som bryder horisonten. Lige så længe de moderne diger har eksisteret, er der blevet bagt velsmagende brød med omhu og omtanke i den lille landsby, Vester Vedsted, midt i nationalpark Vadehavet.
Midt i denne unikke og betydningsfulde natur, lå engang den hyggeligste familieejede bagerbutik. Der var smilende bagerjomfruer, klokke på døren og en sød duft af nybagte brød og kager. Som så mange andre steder eksisterer bagerbutikken ikke længere. Vadehavsbageriet er dog ikke forsvundet, det lever i bedste velgående, og der bages i dag til dagligvarehandlen, brødudsalg og foodservice.
Smilene og duftene er der stadig, og der er stadig en familie, som hver dag lever og ånder for at bage brød med omhu, omtanke og kærlighed. Bageriet er familieejet ligesom dengang for 100 år siden, og siden 1990’erne er det Jytte og Leif, der er ved roret. Her er de hver dag med i alle processer i fremstillingen af deres helt unikke brød fra Marsken.